Hétfői és keddi horgászataim alkalmával szerettem volna kibróbálni, hogy helyes e az az elmélet, miszerint tavasszal a csúszó végszerelékkel több kapást lehet elérni, mint a fixel. A helyszín, az időjárási körülmények megegyeztek. Mindkétszer pár órát horgásztam, hétfőn 3, míg kedden 4 órát. Az etetőanyag ugyan az volt, amit az előző cikkben bemutattam, engem meggyőzött, bátran merem ajánlani mindenkinek. Figyeltem, hogy mindkét szereléken azonos csalikat kínáljak fel, ezzel sem befolyásolva a végeredményt.

A két szerelék:

A, ütköztetett csúszó végszerelék:

 

B,Helikopteres-feeder végszerelék:

A tapasztalatok:

A két délután mérlege pontyokban kifejezve: 5:2 arányban a csúszó végszerelék győzött. A legszembetűnöbb különbség a megfogott kapások arányában volt, a csúszó szerelékes boton a kapások folyamatos görbítés, húzás formályában jelentkeztek és talán ha 1-2 kapást rontottam. Ezzel szemben a fix szereléken gyakori volt az egyszeri, gyors rántás, ami  szétcsócsált csalit igen. de halat nem eredményezett. Az egyik hal is ejtős, zsinórlazítós kapással jelentkezett, kijelenthető, hogy a rögtön megérzett súly riasztólag hat a pontyokra, ha tehetik kiköpik a csalit. Én mindenképpen az ütköztetett csúszó szereléket ajánlom tavasszal és őszel, nyáron más a helyzet, majd akkor is csinálok egy ilyen tesztet.

Az első napon csontit lebegtettem a rizzsel, a másodikon gilisztát. Az élőcsali eredményessége ebben az időben vitathatatlan. A második napon melettem kukoricával csalizó horgásznak kapása sem volt, állította hogy nem esznek a halak, mellé üllve a giliszta+rizs szendvicsem öt perc eltel pontyot eredményezett.

Nagy halat nem tudtam fogni, de a két kiló körüli pontyok folyamatos kapása és fárasztásuk a finom szerelékekkel azért újra megmutatta, hogy miért is szeretek horgászni!

Néhány kép a keddi horgászatról:

Erőteljes szél és napsütés=ideális idő a tavaszi pontyozásra

Ponty görbíti a pickert

A nap első hala a csúszó végszereléken

Ez  a ponty is ezen a szereléken vesztett rajta

Gyönyörűek ezek a hibátlan pikkelyzetű tőpontyok, jó volna velük újra találkozni pár év mulva..

vissza a címoldalra

CarpZoom Komfortos horgászszék karfával
CarpZoom Komfortos horgászszék karfával
17.490 Ft
 
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Nincs szavazás feltöltve
 
Név:
E-mail:
 
 
 
 


mindenamifeeder.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!